Sobre mi

jdomen2

 

 

 

@jdomenechca

Em dic Jordi Domènech. Sóc Homo sapiens des del 1976 i profe de secundària des del 2008. Des del 2015-2016 treballo a l’INS Marta Estrada de Granollers i des del 2016 sóc professor associat al Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències Experimentals a la UAB. He compaginat alguns cursos aquestes ocupacions amb la de tècnic docent al servei d’Innovació del Departament d’Educació.

Sóc doctor en Biologia i llicenciat en Humanitats. He transitat habitualment per les natus de 1 er, 2on i 3er ESO, i la Bio i Geo de 4t ESO, amb alguna marrada idiomàtica i/o matemàtica. M’interessen diverses metodologies didàctiques (indagació en les ciències, treball per projectes, avaluació i llegir-escriure-aprendre). També jo em vaig enlluernar amb l’onada TIC i estic purgant els meus pecats. No estic satisfet amb com funciona l’educació i m’empesco el que puc per canviar-ho.

En capítols anteriors, he estat (no per aquest ordre, i sovint de manera amateur) intèrpret, cambrer, hap-ki-dó-ka, minyó escolta, editor web, ni-ni, divulgador científic, melenut, subtitulador, investigador en genètica, hippy, jugador de rugbi i redactor. Algunes d’aquestes coses procuro aplicar-les a la meva feina. D’altres no.

En capítols actuals faig altres coses que sí procuro aplicar a la meva feina: aprenc al grup LIEC de la UAB , comparteixo a l’EduWikiLab i el betacamp i m’implico en els projectes IndComp i Projecte C3.

En capítols posteriors no ho sé, però m’agradaria continuar donant voltes a aquests punts:

  • M’interessen la gestió d’aula en general, les estratègies col·laboratives en concret i les dinàmiques d’ auto i co correcció/avaluació/aprenentatge en particular.
  • M’intriguen les estratègies pràctiques d’aprenentatge de les ciències en general, l’aprenentatge per indagació i les controvèrsies en concret i les activitats de construcció de coneixement científic en particular.
  • M’agraden les activitats inter-disciplinars en general, el treball per projectes en concret i l’aprenentatge-servei en particular.
  • M’apassionen les TIC en general, les plataformes de creació compartida de recursos en concret i els Museus Virtuals en particular.
  • M’interpel·len els processos de creació de coneixement pedagògic en general, la els espais horitzontals de construcció en concret i la construcció del rol de professorat en particular.
  • M’alegra xerrar amb la gent en general, amb cadascú en concret i amb tothom en particular.

A part d’aquest blog professional, on opino i divago, tinc un e-portfolio professional on vaig compartint de manera més ordenada i formal els recursos o experiències que crec que val la pena compartir del que vaig fent http://jordidomenechportfolio.wordpress.com/ ,  i que serveix per acabar-me de presentar.

Em pots trobar a jdomen44 @ xtec.cat   i a Twitter a @jdomenechca

Els comentaris estan tancats.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3.759 other followers

%d bloggers like this: